Löysin pakastimen uumenista kokonaisen kanan. Vähän aikaa
ihmettelin, mitä se siellä luuhasi, mutta turha sitä sen enempää oli
mietiskellä, ruokaahan siitä oli valmistettava. Yleensä maustan kanan
curry-mausteseoksella ja muilla itämaisilla mausteilla, mutta tällä kertaa
halusin kokeilla jotain muuta. Kannatti! Paistamisen jälkeen pohjalle kertynyt
mausteinen liemi kannattaa myös hyödyntää.
Itse laitoin valkosipuli-basilikaseosta myös kanan päälle,
mutta jälkeenpäin melkein suosittelisin ainoastaan täyttämään kanan ja laittamaan
lopun seoksen nahan alle ja viiltoihin. Tarjoile kana sahramilla maustetun
riisin kera ja nauti hyvässä seurassa.
Valkosipuli-basilikatäytteinen
kana (4 annosta)
1 kokonainen kana
8 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 paprika
1 ruukullinen tuoretta
basilikaa
1 sitruuna
2 rkl kuivattua
persiljaa
pippuria
suolaa
2 rkl hunajaa
Lisäksi:
riisiä
sahramia
Laita kana uunivuokaan ja tee siihen viiltoja. Hiero kanaan tasaisesti suolaa ja pippuria.
Pilko tai murskaa valkosipulit. Pilko myös paprika ja sipuli sekä silppua
basilika. Sekoita aineet keskenään ja lorauta sekaan noin pari
ruokalusikallista hunajaa. Raasta sitruunankuori ja purista sitruunasta mehut
ja sekoita seokseen. Mausta vielä persiljalla, suolalla ja pippurilla.
Täytä kana ja levitä loput seoksesta kanan päälle, nahan
alle ja viiltoihin. Lorauta päälle vielä hieman hunajaa. Paista uunissa
alatasolla noin 175 asteessa 1,5-2 tuntia. Keitä riisi sahramilla ja suolalla
maustetussa vedessä. Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti