Lihajalosteita syön vain muutaman kerran vuodessa ja
suurimmaksi osaksi kesäisin. Pitäähän sitä tytön muutamat grillimakkarat saada.
Haluan yleensä kuitenkin tietää, mitä ruokani sisältää, joten ostan lihani
lihana. Mitä lyhyempi ainesosaluettelo, sen parempi. Eipähän tarvitse jälkikäteen
järkyttyä siitä, että einesmuhennus olikin tehty hevosesta tai
hylkeenpoikasesta.
Tein siis lihapullia tomaattikastikkeessa. Korppujauhoja en
ole käyttänyt aikoihin, koska leipäviipale ajaa saman asian. Lihapullia, pastaa
ja parmesaania - ei kai sitä ihminen muuta tarvitse.
Ja kyllä, siinä on myös ketsuppia. Ihan rehellistä ketsuppia. |
Lihapullat (n. 15
kpl)
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pala ruisleipää
1 muna
1 dl kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
basilikaa
mustapippuria
paprikajauhetta
ripaus chiliä
suolaa
Pilko sipuli ja valkosipuli. Vatkaa muna ja murustele
ruisleipä sekaan. Sekoita ainekset ja lisää mausteet sekä jauheliha. Anna
turvota hetki. Pyörittele pienehköjä lihapullia ja paista 200 asteessa noin 25
minuuttia.
Tomaattikastike
oliiveilla maustettuna
½ sipuli
500 g tomaattimurskaa
nippu tuoretta timjamia (muutkin yrtit käyvät)
½ dl oliiveja
pippuria
suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Pilko sipuli ja timjami. Ruskista voinokareessa. Lisää
tomaattimurska, pippuri ja suola. Anna muhia hiljalleen noin 10 minuuttia.
Lisää vielä tuorejuusto ja lihapullat. Anna muhia vielä toiset 10 minuuttia.
Tarjoile spagetin ja parmesaaniraasteen kera.
Hylkeenpoikasesta :---D
VastaaPoistaIhan harvinaisen mainion oloinen lihapullaohje! Pitää testata mieheen viikonloppuna.
Hihi. Oletan, että tulet sitten kertomaan, mitä mieltä mies oli! :)
VastaaPoista