sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Makeaa ja kirpeää

Olenkin muutaman kerran maininnut, että normaalisti jätän gluteenit syömättä, mutta välillä tekee mieli rehellistä pullaa. Tässä tapauksessa ennemminkin piirakkaa. Kaapeista ei löytynyt mitään järkeviä aineksia gluteenittomaan pohjaan, joten tein jo parasta ennen -päivänsä nähneistä vehnäjauhoista ihan normaalin piirakkapohjan. Enkä minä siihen kuollut.

Aika harva tuntuu pitävän karpalosta enkä itsekään sellaisenaan niitä tykkää syödä. Ovat niin kirpeitä pieniä pirulaisia. Muistan kun joskus pienenä - kun en ollut karpaloa ikinä vielä maistanut - kuvittelin, että karpalo on varmaan tosi hyvää, nomnom. No, eihän se sitten ollut, kun niitä ensimmäisen kerran jossain sain. Hirveä pettymys. Mutta hei, onneksi meillä on sokeri! Sen kanssa karpalokin kaunistuu.




Karpalo-valkosuklaapiirakka

Pohja:
100 g voita
3-4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte:
400-500 g turkkilaista jogurttia
1 muna
150 g karpaloita (muutkin marjat käyvät)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
120 g valkosuklaata

Sulata voi ja sekoita kuivat aineet erikseen kulhossa keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja hieman jäähtynyt voisula. Sekoita ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita kaikki täyteaineet keskenään, mutta jätä puolet suklaasta sekoittamatta. Levitä täyte pohjan päälle ja paloittele loput valkosuklaat mukaan. Itse tykkäsin jättää suklaan suhteellisen isoiksi paloiksi. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voi miten herkulliselta tää näyttää! Pakko laittaa kokeiluun joskus heikkona hetkenä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee. Se oli kyllä aika herkkua :) seuraavan kerran kokeilen samaa mustikoilla.

      Poista