tiistai 22. tammikuuta 2013

Kuolema valmismarinadille

Nuorempana ostin aina kaupasta hunajamarinoitua kanaa. Sitten viisastuin ja lopetin moisen mössön ostamisen. Monet tuntuvat ajattelevan, että marinadin tekeminen on kamalan vaikeaa ja vaatii hirveästi viitseliäisyyttä. Vaan eipä tuo ole ja on vielä maukastakin - takuulla parempaa kuin valmismarinadikanasta väännetyt sapuskat. Tässäpä siis arkinen kanakastikkeen ohje.



Helppo kanakastike (4 annosta)

Marinadi:

1/2 dl ruokaöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sweet chili -soosia
1 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
korianteria
currya

1 sipuli
(100 g wokkivihanneksia)
400 g maustamattomia kanasuikaleita
2 dl ruokakermaa

Sekoita öljy, valkosipulimurska ja mausteet. Heitä kanat sekaan ja anna marinoitua mikä tahansa aika väliltä 20 minuuttia - 24 tuntia. Pilko sipuli ja ruskista voissa. (Lisää wokkivihannekset). Lisää kanat, paista kypsäksi ja heitä ruokakerma perään. Anna hautua noin 10 minuuttia. Tarjoa riisin tai riisinuudelin kanssa.

1 kommentti:

  1. Aamen tälle. Hunajamarinadi - hrrr.. Tämä näyttää mainiolta - laitanpa ylös!

    VastaaPoista