Mutta takaisin padan ääreen. Mielestäni keittojen salaisuus on maustaminen reilulla kädellä. Käsitys, että keitot ovat pahoja, johtuu lähinnä siitä, että ne monesti jätetään mauttomiksi. Tänään laitoinkin mausteita erityisen paljon, koska räkätaudista johtuen makuaistini on heikentynyt noin 90%.
Soppa toimi oikein hyvin siihen, mihin nenäsumutteet eivät auttaneet. Nyt voinkin posket punoittaen ja nenän kautta iloisesti hengitellen kääriytyä takaisin peittoon ja toivoa, että huomenna pystyn tekemään jo muutakin.
400 g paistijauhelihaa (kasvissyöjät voivat korvata tämän parilla desillä punaisia linssejä)
2 sipulia
1 pieni kaali
2 porkkanaa
voita
purkki tomaattimurskaa (300-400g)
kasvislientä niin, että kaalit peittyvät
pari laakerinlehteä
mustapippuria
suolaa
chilitahnaa/chiliä/cayennea niin, että röörit aukeavat
paprikajauhetta
korianteria
1 rkl hunajaa
loraus punaviinietikkaa
Pilko sipuli ja paista reilussa määrässä voita. Heitä sekaan jauheliha ja ruskista. Lisää kaveriksi pilkottu kaali. Paista niin kauan, että kaalista alkaa irrota nestettä ja lisää pilkottu porkkana. Seuraavaksi tomaattimurska ja mausteet. Lisää vesi viimeisenä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti. Tarjoa pehmeän leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti