Tänäänhän on taas kerran maanantai ja oli tarkoitus jumppailla, olla reipas ja muuta pirteää ja ahdistavaa, mutta jäipä väliin ja hyvä niin. Vietin illan mieluummin kaverin kanssa juoden pannutolkulla teetä ja syöden keittoa. Kasvisversiosta hän kommentoi jotain tähän tyyliin: "Hyvää keittoa! ...Tai ainakin mie sanon niin, että voit kirjoittaa sen sinne siun blogiin".
Överiä tai ei, hyvää se oli.
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 pekoniviipaletta
2 chorizonakkia (n. 150 g)
300 g tuoretta punajuurta
300 g kaalia
2 porkkanaa
1-2 sellerinvartta
2 dl tomaattimurskaa
200 g kikherneitä
reilu loraus punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
(kasvisliemikuutio)
timjamia
mustapippuria
chiliä
3 laakerinlehteä
suolaa
vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät
Tarjoiluun:
smetanaa tai ranskankermaa
Paloittele pekoni ja paista kattilassa, kunnes rasva alkaa irrota. Pilko sipuli ja valkosipuli ja ruskista pekonien kanssa. Siivuta nakit ja vihannekset. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska, huuhdellut kikherneet, vesi ja mausteet. Keitä hiljalleen kannen alla vähintään tunti. Tarjoile smetanan tai ranskankerman sekä tuoreen leivän kera.
Kasvisversio:
Laita lihojen tilalle esimerkiksi paprikaa, enemmän porkkanaa tai vaikka lisää kikherneitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti