Vuohenjuusto on suhteellisen uusi tuttavuus minulle ja jossain vaiheessa ajattelin sen maistuvan lähinnä villasukilta. Sitten minusta kai tuli vanha ja makuaistini rupsahti, koska nykyään villasukkajuusto maistuu oikein hyvin. Toinen vaihtoehto on se, että en yritä syödä sitä enää pelkästään. Vuohenjuusto kaipaa mielestäni aina rinnalleen jotain makeaa. Yleensä paholaisenhillo on hoitanut tuon roolin, mutta tänään sijaisena toimi karamellisoidut sipulit.
Nyt voinkin täydellä vatsalla hilpaista ex-firman bileisiin syömään vähän lisää.
Uunivihannekset
punajuuria
porkkanoita
kesäkurpitsaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
voita/öljyä
vettä
Pilko vihannekset (mitä pienempiä, sen nopeammin kypsyvät, mutta kannattaa ottaa huomioon, että kesäkurpitsa kypsyy huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi punajuuri, joten jätä kesäkurpitsa suuremmiksi paloiksi tai lisää vasta myöhemmin). Mausteet perään ja reilusti öljyä (tai voita kuten itse öljynpuutteessa käytin). Lorauta pohjalle n. puoli desiä vettä. Sekoita. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kannen alla kunnes ovat kypsiä, eli n. 45 minuuttia.
Karamellisoitu sipuli ( 2 annosta)
2 sipuli (itse käytin punasipulia)
voita
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
Paista pilkottuja sipuliviipaleita voissa, kunnes ottavat hieman väriä itseensä. Lisää sokeri ja punaviinietikka. Pyörittele, kunnes etikka on haihtunut.
Paistettu vuohenjuusto seesaminsiemillä (2 annosta)
pötkö vuohenjuustoa
2 rkl seesaminsiemeniä
voita
Paahda seesaminsiemeniä voissa. Ota paistinpannu pois levyltä ja heitä vuohenjuustokiekot siementen päälle. Nappaa pois, ennen kuin menevät liian lötköiksi, eli todella nopeasti. Pistele poskeesi lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti