Hyvien ruoka-aineiden täyttäminen toisilla hyvillä ruoka-aineilla on lempipuuhaani, joten täyttelin eilen iltani ratoksi kesäkurpitsaa kasviksilla. Voitte te rehupeputkin syödä tätä sitten. Alkuperäisen ohjeen löysin aikoinaan Glorian ruoka & viini -lehdestä. Se on kuitenkin hieman elänyt omassa käytössäni.
Oliiveista sen verran, että kannattaa jättää ne tasaisen mustat oliivit hyllyyn - ovat värjättyjä. Aito olivii on hieman epätasaisen värinen eikä koskaan syvänmusta. Oikeastaan mustat oliivit eivät ole mustia ollenkaan, vaan pikemminkin sinirusehtavanpurppuraisenkukertavia. Toki jos tykkää syödä ylimääräisiä väriaineita, niin antaa palaa vain, mutta huonolaatuisempia ne värjätyt ovat joka tapauksessa, ei niitä muuten tarvitsisi värjätä.
Hupaisaa, että kesäkurpitsa on parhaimmillaan näin syksyllä.
3 kesäkurpitsaa
4 tomaattia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl laadukkaita, kivettömiä mustia oliiveja
1-2 rkl kapriksia
reilusti parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria
persiljaa
timjamia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
Halkaise kurpitsat pituussuunnassa, koverra sisusta hieman pois, käytä uunissa noin 10 minuuttia 175 asteessa. Tee tällä välin täyte. Pilko ja paista sipulit ja valkosipulit öljyssä. Kuutioi tomaatti, pilko oliivit ja kaprikset. Sekoita sipulit ja muut aineet. Lisää öljy, hunaja, sitruunamehu ja silputut yrtit (voit myös käyttää kuivattuja yrttejä) ja mausteet. Suolan kohdalla kannattaa muistaa, että oliivit ja kaprikset ovat itsessään melko suolaisia.
Lapioi täyte kesäkurpitsojen sisään ja raasta parmesaania päälle. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena lihalle raikkaan salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti