En olisi ikimaailmassa uskonut, että näistä tulisi hyviä. Aikomukseni oli todistaa, että menevät samaan kategoriaan gojimarjojen ja spirulinalevän kanssa. Aina välillä on hyvä huomata olevansa väärässä. Rakenne ja maku ovat hyvin sipsimäiset. Nämähän rouskuu paremmin kuin normisipsit! Mausteita vaihtamalla näistä saa varmasti kaikenlaista jännää aikaiseksi. Niin ja karppityypitkin voivat syödä näitä sipsejä. Ja kaalivihaajillekin tiedoksi, että lehtikaali ei maistu ainakaan paistettuna yhtään kaalilta. Juu, kyllä näitä on tehtävä jatkossakin.
Tuore lehtikaali. Valmiit söin ennen kuin tajusin kuvaushommat. Sori! |
Lehtikaalisipsit (1-2 annosta)
3 lehteä lehtikaalia
½ dl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
paprikajauhetta/sipulijauhetta/valkosipulijauhetta/pesupulveria (no ok, viimeistä ei ehkä kannata käyttää, mutta melkein mitä tahansa muuta, mitä mieleen juolahtaa. En muuten ota vastuuta, jos joku syö tämän innoittamana pesupulveria! Älkää siis syökö, se ei ole ruokaa.)
parmesaania
Pese ja kuivaa kaalinlehdet. Leikkaa keskiruoto pois ja pilko sopivankokoisiksi suupaloiksi. Sekoita öljy ja mausteet. Uita lehtikaalit mausteöljyssä. Raasta halutessasi parmesaania päälle. Paista uunissa n. 6-9 minuuttia 175 asteessa. Vahdi, koska palavat helposti. Kypsyessään alkaa rusehtua reunoilta. Nauti ja ihmettele, miten epäterveelliseltä ne maistuvat.
Nyt kyllä perkule otan ja teen näitä, kun kaikki kehuu ja sinäkin. Uuni jo lämpenee.
VastaaPoistaHeh, hyvä! :)
PoistaOlivatpa muuten hyviä! Liioittelin suolan kanssa, mutta ensi kerralla kevennän kättä. Mitkä mahdollisuudet näissä! Kiitoksia ohjeesta.
VastaaPoista