Parhaimmillaan appelsiinit toki ovat sellaisenaan tai mehuksi puristettuna, mutta kokeilin appelsiinia tänään pastassa. Kaveri tosin tekovaiheessa vänkäsi hieman vastaan ja sanoi, että: "älä sitten Kati pety, jos se maistuu oudolta. Mieti nyt, tomaattimurskaa ja appelsiinia... pervoa". Ei se pervolta tainnut kuitenkaan maistua, koska lopullinen kommentti oli: "sikahyvää". Appelsiini on kuitenkin vain ekstraa, joten käytä tai jätä käyttämättä. Mukavan lisän se toi, mutta ei ole välttämätöntä. Halusin vain todistaa kaverille, ettei appelsiini tee pastasta pahaa. Buahaha.
Pekoni-fetapasta appelsiinilla (3-4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paketillinen pekonia
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
1/2 appelsiini
300-400 g tomaattimurskaa
timjamia
mustapippuria
200 g fetaa
Lisäksi:
(gluteenitonta) pastaa
Pilko pekoni ja heitä tirisemään pannulle. Silppua sipuli ja valkosipuli kaveriksi pekonille. Paista hetki ja lisää appelsiinin kuori ja liha sekä tomattimurska mausteineen. Anna muhia noin 10 minuuttia. Laita levy ykköselle ja kuutioi feta. Lisää fetakuutiot ja anna muhinoitua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja tuoreen basilikan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti