Aika harva tuntuu pitävän karpalosta enkä itsekään sellaisenaan niitä tykkää syödä. Ovat niin kirpeitä pieniä pirulaisia. Muistan kun joskus pienenä - kun en ollut karpaloa ikinä vielä maistanut - kuvittelin, että karpalo on varmaan tosi hyvää, nomnom. No, eihän se sitten ollut, kun niitä ensimmäisen kerran jossain sain. Hirveä pettymys. Mutta hei, onneksi meillä on sokeri! Sen kanssa karpalokin kaunistuu.
Karpalo-valkosuklaapiirakka
Pohja:
100 g voita
3-4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
400-500 g turkkilaista jogurttia
1 muna
150 g karpaloita (muutkin marjat käyvät)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
120 g valkosuklaata
Sulata voi ja sekoita kuivat aineet erikseen kulhossa keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja hieman jäähtynyt voisula. Sekoita ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita kaikki täyteaineet keskenään, mutta jätä puolet suklaasta sekoittamatta. Levitä täyte pohjan päälle ja paloittele loput valkosuklaat mukaan. Itse tykkäsin jättää suklaan suhteellisen isoiksi paloiksi. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Voi miten herkulliselta tää näyttää! Pakko laittaa kokeiluun joskus heikkona hetkenä... :)
VastaaPoistaJeejee. Se oli kyllä aika herkkua :) seuraavan kerran kokeilen samaa mustikoilla.
Poista