sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Piiras maistuu paremmalta omassa kodissa

Ihan ensimmäiseksi haluan mainostaa sitä, että minulla on taas pitkästä aikaa oma koti. Sellainen paikka, jossa voi juosta kalsareisillaan eikä tarvitse pelätä kenekään pahastuvan. Pari vuotta asuin kämppisten kanssa ja vaikka siinäkin on omat puolensa, niin onhan tämä nyt ihan mahtavaa.

Monissa asioissa olen hidas, suorastaan laiska, mutta muuttamisessa olen aina uskomattoman tehokas. Puran laatikot samana päivänä, laitan verhot ikkunoihin ja maalaan pari seinääkin tarpeen vaatiessa - ihan sama, vaikka pitäisi valvoa seuraavan päivän iltapäivään. Kyllä kotona pitää viihtyä eikä vain väistellä pahvilaatikoita ja miettiä, että mihinköhän tätä sotkua pääsisi pakoon. Tässä siis vietän sunnuntaita ihan vaan kotosalla ja tuntuu kuulkaas hyvältä. 

Niin ja kasvispiirastakin tässä pyöräyttelin. Koemaistajat eivät sylkeneet, joten kai tämän ohjeen voi muillekin jakaa.





Pestoinen kasvispiiras

Pohja:
150 g voita
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
loraus vettä
ripaus suolaa

(Tai gluteeniton vaihtoehto:
 2 dl tattarijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
ripaus suolaa
1 tl hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
1 porkkana raastettuna
2 rkl seesaminsiemeniä
1½-2 dl vettä tai maitoa)

Täyte:
1 dl pestoa
1 tomaatti
10 cm pätkä purjoa
1 punainen paprika
200 g mozzarellaa

2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl pestokastiketta
mustapippuria
suolaa

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Pirskota vesi ja suola sekaan. Sekoita ja painele voidellun vuokan pohjalle. Kaada pohjan päälle pestokastiketta ja levitä tasaisesti.

Pilko tomaatti, purjo, paprika ja mozzarella. Levitä kasvikset ja juusto pohjan päälle. Sekoita kerma, munat, pesto ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia alatasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti