torstai 28. helmikuuta 2013

Mehevä uunikana


Löysin pakastimen uumenista kokonaisen kanan. Vähän aikaa ihmettelin, mitä se siellä luuhasi, mutta turha sitä sen enempää oli mietiskellä, ruokaahan siitä oli valmistettava. Yleensä maustan kanan curry-mausteseoksella ja muilla itämaisilla mausteilla, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta. Kannatti! Paistamisen jälkeen pohjalle kertynyt mausteinen liemi kannattaa myös hyödyntää.

Itse laitoin valkosipuli-basilikaseosta myös kanan päälle, mutta jälkeenpäin melkein suosittelisin ainoastaan täyttämään kanan ja laittamaan lopun seoksen nahan alle ja viiltoihin. Tarjoile kana sahramilla maustetun riisin kera ja nauti hyvässä seurassa.






Valkosipuli-basilikatäytteinen kana (4 annosta)

1 kokonainen kana
8 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 paprika
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
1 sitruuna
2 rkl kuivattua persiljaa
pippuria
suolaa
2 rkl hunajaa

Lisäksi:
riisiä
sahramia

Laita kana uunivuokaan ja tee siihen viiltoja.  Hiero kanaan tasaisesti suolaa ja pippuria. Pilko tai murskaa valkosipulit. Pilko myös paprika ja sipuli sekä silppua basilika. Sekoita aineet keskenään ja lorauta sekaan noin pari ruokalusikallista hunajaa. Raasta sitruunankuori ja purista sitruunasta mehut ja sekoita seokseen. Mausta vielä persiljalla, suolalla ja pippurilla.

Täytä kana ja levitä loput seoksesta kanan päälle, nahan alle ja viiltoihin. Lorauta päälle vielä hieman hunajaa. Paista uunissa alatasolla noin 175 asteessa 1,5-2 tuntia. Keitä riisi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti