sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kalapuikolle korvike

Olipa kerran vapaapäivä. Eksyin ruokakauppaan ja pohdiskelin, mitä tekisin ruuaksi. Haahuilin ympäriinsä ja olen melko varma, että epämääräinen toimintani herätti jo vartijoidenkin uteliaisuuden. En välittänyt, sillä kerrankos sitä on aikaa pyöriä päämäärättömänä ruokakaupassa. Rehuosastolta mukaan lähti appelsiineja, sitruuna, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja porkkanoita. Salaattia olisi tehnyt mieli, mutta kävelin nopeasti surullisten, kilolta viisi euroa kustantavien suomalaisten tomaattien ja kumppaneiden ohi. Tapaamme taas kesällä, kun olette halpoja ja meheviä!

Harva meistä voi sanoa syövänsä tarpeeksi kalaa. Itsekin meinasin taas tapani mukaan kävellä kalatiskin ohi, koska enhän minä sieltä koskaan mitään osta. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen ja otin kampelaa. En ole koskaan tehnyt mitään kampelasta, joten leivitys tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tein lisukkeeksi wokkia, mutta esimerkiksi perunamuusi käy varmasti mainiosti myös. Tarjoa kala sitruunaviipaleen ja kermaviilikastikkeen kanssa.




Leivitetty kampela
400 g kampelafileitä
1 muna
1 dl ruisjauhoja
suolaa
pippuria

Tillikermaviili
1 purkki kermaviiliä
½ pieni sipuli
tilliä
suolaa
pippuria

Wokki
2 porkkanaa
1 paprika
15 cm pätkä kesäkurpitsaa
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi

pippuria
soijakastiketta
loraus sweet chili –kastiketta
paprikajauhetta

Ota ensin kermaviilipurkki esiin. Siirrä kermaviili hieman isompaan astiaan. Pilko sipuli pienenpieneksi silpuksi ja lisää kermaviilin sekaan. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Leivitä seuraavaksi kalat. Riko kanamuna omaan astiaansa ja riko sen rakenne. Sekoita mausteet jauhoihin. Uita fileet sen jälkeen munassa ja kierittele jauhoissa. Paista voissa muutama minuutti molemmilta puolilta.

Valmista wokki. Pilko ainekset pienehköiksi paloiksi, mielellään niin, että hitaammin kypsyvät porkkanat pienemmiksi. Paista voissa ensin porkkanoita sipulin ja valkosipulin kera. Lisää vasta myöhemmin helpommin kypsyvät parsakaali ja kesäkurpitsa. Mausta ja anna muhia pannulla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti