Harva meistä voi sanoa syövänsä tarpeeksi kalaa. Itsekin
meinasin taas tapani mukaan kävellä kalatiskin ohi, koska enhän minä sieltä
koskaan mitään osta. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen ja otin kampelaa. En
ole koskaan tehnyt mitään kampelasta, joten leivitys tuntui hyvältä
vaihtoehdolta. Tein lisukkeeksi wokkia, mutta esimerkiksi perunamuusi käy
varmasti mainiosti myös. Tarjoa kala sitruunaviipaleen ja kermaviilikastikkeen
kanssa.
Leivitetty kampela
400 g kampelafileitä
1 muna
1 dl ruisjauhoja
suolaa
pippuria
Tillikermaviili
1 purkki kermaviiliä
½ pieni sipuli
tilliä
suolaa
pippuria
Wokki
2 porkkanaa
1 paprika
15 cm pätkä kesäkurpitsaa
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pippuria
soijakastiketta
loraus sweet chili –kastiketta
paprikajauhetta
Ota ensin kermaviilipurkki esiin. Siirrä kermaviili hieman
isompaan astiaan. Pilko sipuli pienenpieneksi silpuksi ja lisää kermaviilin
sekaan. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
Leivitä seuraavaksi kalat. Riko kanamuna omaan astiaansa ja riko sen rakenne. Sekoita mausteet jauhoihin. Uita fileet sen jälkeen munassa ja kierittele jauhoissa. Paista voissa muutama minuutti molemmilta puolilta.
Valmista wokki. Pilko ainekset pienehköiksi paloiksi,
mielellään niin, että hitaammin kypsyvät porkkanat pienemmiksi. Paista voissa
ensin porkkanoita sipulin ja valkosipulin kera. Lisää vasta myöhemmin helpommin
kypsyvät parsakaali ja kesäkurpitsa. Mausta ja anna muhia pannulla noin 10
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti