torstai 14. maaliskuuta 2013

Hirssiä, hirssiä


Vähägluteenisen ruokavalion myötä olen tutustunut niinkin puisevan kuuloiseen sapuskaan kuin hirssi. Tähän asti olen keitellyt siitä vain puuroa, mutta nyt törmäsin kasvis-hirssipihvien ohjeeseen kirjassa Lähi-idän keittiö. Kirjan ohjeessa käytettiin hirssisuurimoita, mutta itse käytin hirssihiutaleita. Tämä vaati hieman soveltamista, mutta lopputulos oli hyvä. Mausteita kannattaa käyttää ihan reilulla kädellä ja kokeilla muitakin kuin tässä mainittuja. Esimerkiksi curry voisi sopia näihin. Maistuvat sekä kuumina, että kylminä. Kaveriksi suosittelen jugurttidippiä.


Hirssi-paprikapihvit (4 annosta)

4 dl hirssihiutaleita
4 dl kasvislientä
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl (n. 10 kpl) tummia oliiveja
1 paprika
3 munaa
1 dl raejuustoa

nippu tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
chiliä
voita paistamiseen

Keitä 2 dl (jätä loput odottamaan) hirssihiutaleita kasvisliemessä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää loput hirssit. Siirrä jäähtymään. Pilko paprika, sipuli, valkosipuli ja oliivit pieneksi silpuksi. Lisää ne, raejuusto, yksi muna ja kaksi keltuaista hirssin sekaan.

Vatkaa jäljelle jääneet kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää mausteet ja vatkatut valkuaiset varovasti sekaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pieniä pihvejä voissa. Kannattaa odottaa kärsivällisesti, että pihvi saa kunnolla väriä molemmille puolille, koska muuten pihveistä tulee ennemminkin muhennusta. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin ja jugurttikastikkeen kanssa.

Jugurttikastike

2 dl turkkilaista jugurttia
muutama oksa tuoretta timjamia
pippuria
suolaa
1 valkosipulinkynsi

Pilko valkosipuli ja timjami. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua noin puoli tuntia jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Ooh, näyttää tosi hyvälle! Näitä täytyy kokeilla. En oo itse tehnyt koskaan hirssistä mitään.

    VastaaPoista