sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ihan vain rehelliset lihapullat

Olen viime aikoina vähentänyt punaisen lihan syöntiä, mutta en usko, että koskaan tulen jättämään lihaa kokonaan lautaseni ulkopuolelle. Välillä on kuitenkin järkevää miettiä, kuinka paljon ja millaista lihaa tulee syötyä.

Lihajalosteita syön vain muutaman kerran vuodessa ja suurimmaksi osaksi kesäisin. Pitäähän sitä tytön muutamat grillimakkarat saada. Haluan yleensä kuitenkin tietää, mitä ruokani sisältää, joten ostan lihani lihana. Mitä lyhyempi ainesosaluettelo, sen parempi. Eipähän tarvitse jälkikäteen järkyttyä siitä, että einesmuhennus olikin tehty hevosesta tai hylkeenpoikasesta.

Tein siis lihapullia tomaattikastikkeessa. Korppujauhoja en ole käyttänyt aikoihin, koska leipäviipale ajaa saman asian. Lihapullia, pastaa ja parmesaania - ei kai sitä ihminen muuta tarvitse.


Ja kyllä, siinä on myös ketsuppia. Ihan rehellistä ketsuppia.



Lihapullat (n. 15 kpl)

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pala ruisleipää
1 muna
1 dl kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
basilikaa
mustapippuria
paprikajauhetta
ripaus chiliä
suolaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Vatkaa muna ja murustele ruisleipä sekaan. Sekoita ainekset ja lisää mausteet sekä jauheliha. Anna turvota hetki. Pyörittele pienehköjä lihapullia ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tomaattikastike oliiveilla maustettuna

½ sipuli
500 g tomaattimurskaa
nippu tuoretta timjamia (muutkin yrtit käyvät)
½ dl oliiveja
pippuria
suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Pilko sipuli ja timjami. Ruskista voinokareessa. Lisää tomaattimurska, pippuri ja suola. Anna muhia hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää vielä tuorejuusto ja lihapullat. Anna muhia vielä toiset 10 minuuttia. Tarjoile spagetin ja parmesaaniraasteen kera.

2 kommenttia:

  1. Hylkeenpoikasesta :---D

    Ihan harvinaisen mainion oloinen lihapullaohje! Pitää testata mieheen viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Hihi. Oletan, että tulet sitten kertomaan, mitä mieltä mies oli! :)

    VastaaPoista