sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäinen tomaattikeitto

Kah, sehän on kesä! Tein siis tomaattikeittoa tuoreista tomaateista. Tehkää tekin, kun tomaattien hinta ei enää itketä ja värikin on punainen. Suosittelen keiton kaveriksi maanmainioita juustoleipäsiä, joista kerron lisää myöhemmin. 

Niin ja semmoinen yleismaailmallinen elämänohje vielä: älkää tehkö tomaattikeittoa valkoisessa paidassa, koska jälkikäteen saattaa v*tuttaa.




Tomaattikeitto (6 annosta)

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana ja/tai pala bataattia
voita paistamiseen
1,2 kg tuoreita, kypsiä tomaatteja

ripaus suolaa
3 dl kasvislientä
1 pieni purkki tomaattipyrettä
basilikaa
mustapippuria
paprikajauhetta
2 rk omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
ripaus cayennepippuria

1 dl kuohukermaa

Pilko sipulit, valkosipulit ja porkkana. Paistele hetki voissa. Lisää lohkotut tomaatit. Pyörittele kattilassa niin kauan, että tomaatit alkavat hajota. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keittele hiljalleen n. 25-30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Näytä keitolle sauvasekoitinta ja soseuta tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta. Tarjoile leivän ja tuoreen basilikan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ira-tädin neuvo tomaattitahroille: kuivata paita auringossa. Aurinko syö tahrat. Myös porkkanasellaiset.

    VastaaPoista