tiistai 10. syyskuuta 2013

Sesonkikasvikset lautaselle

Taitaa olla vuoden paras hetki nauttia tuoreista kasviksista ja vihanneksista edullisesti. Omenaa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja muita herkkuja suorastaan tulvii ovista ja ikkunoista. Omenasato on tänä vuonna ollut monilla lähes ongelmallisen runsas – oksat katkeilevat omenoiden painosta ja omenoita vastaanottavat sukulaiset ja ystävät loppuvat kesken.

Kesän grillimakkarakauden jälkeen moni haluaa keventää lautastaan ja sesongin vihannekset tarjoavat helpon ratkaisun, joka kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen. Nautitaan syksyn sadosta!


Kasvissyöjän fetatäytteiset paprikat ja kesäkurpitsat (2 annosta)

1 iso paprika
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
100 g parsakaalia

200 g fetaa

paprikajauhetta
mustapippuria
timjamia
basilikaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
parmesaania tai voimakasta cheddar-juustoa

Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa halki. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Kaavi kesäkurpitsan malto talteen. Laita paprikat ja kesäkurpitsat uunivuokaan ja esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota pannulla voissa. Valuta kesäkurpitsan maltosta ylimääräiset nesteet ja lisää se, pilkottu omena ja pienitty parsakaali pannulle. Lisää mausteet ja paista noin 10 minuuttia.
Laita täyte kurpitsoihin ja paprikoihin. Pilko feta ja lisää se vielä kasviksiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Voit nauttia kasvikset sellaisinaan parmesaanilastujen kera tai tarjota esimerkiksi possun lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti