Taitaa olla vuoden paras hetki nauttia tuoreista kasviksista
ja vihanneksista edullisesti. Omenaa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja muita herkkuja
suorastaan tulvii ovista ja ikkunoista. Omenasato on tänä vuonna ollut monilla
lähes ongelmallisen runsas – oksat katkeilevat omenoiden painosta ja omenoita vastaanottavat
sukulaiset ja ystävät loppuvat kesken.
Kesän grillimakkarakauden jälkeen moni haluaa keventää
lautastaan ja sesongin vihannekset tarjoavat helpon ratkaisun, joka kannattaa
ehdottomasti käyttää hyväkseen. Nautitaan syksyn sadosta!
Kasvissyöjän
fetatäytteiset paprikat ja kesäkurpitsat (2 annosta)
1 iso paprika
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
100 g parsakaalia
200 g fetaa
paprikajauhetta
mustapippuria
timjamia
basilikaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
parmesaania tai voimakasta
cheddar-juustoa
Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa halki. Poista paprikasta
siemenet ja valkoiset osat. Kaavi kesäkurpitsan malto talteen. Laita paprikat
ja kesäkurpitsat uunivuokaan ja esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota pannulla
voissa. Valuta kesäkurpitsan maltosta ylimääräiset nesteet ja lisää se,
pilkottu omena ja pienitty parsakaali pannulle. Lisää mausteet ja paista noin
10 minuuttia.
Laita täyte kurpitsoihin ja paprikoihin. Pilko feta ja lisää
se vielä kasviksiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Voit nauttia kasvikset sellaisinaan parmesaanilastujen kera
tai tarjota esimerkiksi possun lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti