sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Marjoja ja kermavanukasta

Kermaa, sokeria ja tuoreita marjoja. Ei varmaan voi mennä kovin metsään? Mansikka-aika on parhaimmillaan, joten otetaan siitä ilo irti, se kun on ohi niin nopeasti. Tässäpä vielä kertauksen vuoksi simppeli ohje panna cotalle.





Panna cotta ja marjavartaat (4-6 annosta)

4 dl kuokukermaa
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
1/2 dl sokeria

Lisäksi:
tuoreita marjoja
varrastikkuja
(valkosuklaata)

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman sekaan. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia n. 15-20 minuuttia. Sekoita, ettei pala pohjaan. Poista vaniljatanko sekoita puristellut liivatelehdet seokseen. Kaada annoskippoihin. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään 3 tuntia. 

Panna cotta irtoaa astiasta parhaiten, kun lämmität kippoa kuumassa vedessä muutaman sekuntin. Pujottele tuoreet marjat vartaisiin ja tarjoa panna cotan kera. Sulata halutessasi valkosuklaata annoksen päälle. Nauti!

2 kommenttia:

  1. Haluaisin esittää sellaisen toiveen, että salaattireseptejä näkisi mieluusti! Dietin loppupunnerrukset ovat käsillä ja normaalit perussalaatit vähän jo tupruavat korvista ulos.

    Mansikat ja mandariinit ovat kryptoniittia, kun niitä voi tuhota kerralla vaikka viisi kiloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä pistän tämän korvan taakse ja pyrin toteuttamaan toiveen mahdollisimman pian! :)

      Poista