tiistai 16. lokakuuta 2012

Intialainen ystäväni palak paneerhan se siinä

Olin pari vuotta kaupan kassalla töissä ja niihin aikoihin kävin ruokaostoksilla ainoastaan silloin, kun oli aivan pakko. Niin nopeasti kuin ikinä kykenin ja ostin mielelläni ostokset mahdollisimman pitkäksi aikaa kerrallaan, ettei tarvitsisi taas hetkeen tulla kauppaan kärsimään vapaa-ajalla. Hiki päässä, naama kurtsussa aina sama reitti, aina samat ostokset. Tästä voinee ehkä päätellä, että kassatyö ei ollut lempparihommaani.

Ennen en yhtään ymmärtänyt ihmisiä, jotka tulevat kauppaan olemaan. Mietin aina, että eikö noilla oikeasti ole parempaa tekemistä, menisivät kotiinsa mokomat. Miksi kukaan jaksaa hissutella hyllyjen välissä, haistella yrttejä, puristella vihanneksia ja lueskella sisällysluetteloja? Ja sitten se hyllyjen tuijottelu ja purkkien hypistely täysin kiireettömästi, aivan kuin se olisi maailman tärkein asia. Miten kenelläkään on aikaa moiseen turhuuteen? Tänään kuitenkin sain itseni kiinni samanlaisesta toiminnasta. Tämän tajutessani järkytyin hetkeksi ja mietin, että nyt olen tullut vanhaksi. Sitten ajattelin, että ehkä se on ihan ok. Lehtikaalien puristelu ja juuustohyllyllä haaveilu tekevät itseasiassa elämästä paljon nautittavampaa, kuten ystäväni kanssa tänään yhteistuumin totesimme.

Voi toki olla, että loppuviikon tentit ovat yksi syy, miksi haluan luuhata hyllyjen välissä ja tehdä ruokaa kaikki päivät. No, mutta pitäähän ihmisen syödä, eikö vaan? Reilu annos palak paneeria ja jälkkäriksi kardemummakahvia. Ehkä sen jälkeen jaksaa jo avata tenttikirjan.


Palak paneer (4 annosta)

voita
5-7 valkosipulinkynttä
2 sipulia
3 tomaattia tai pari desiä tomaattimurskaa
1 vihreä paprika
1 chili

1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl juustokuminaa
1 rkl garam masalaa
1 rkl currytahnaa
mustapippuria
tuoretta korianteria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa

300-400 g pinaattia (pakastepinaatti käy, itse käytin sekä tuoretta, että pakastetta)
(2 dl mustapapuja)

2 dl kermaa
250 g kotijuustoa (Valion toimii hyvin)

Paista sipuleita ja valkosipuleita voissa. Lisää paprika ja chili sekä mausteet. Paahda hetki ja lisää kuutioitu tomaatti ja hyvin silputtu pinaatti (ja pavut). Heitä vielä nokare voita sekaan. Anna hautua kannen alla noin 25-30 minuuttia. Lisää kerma ja kuutioitu kotijuusto. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa riisin (sekä naanleivän ja raitakastikeen) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti