torstai 18. lokakuuta 2012

Vihreää soppaa

Jatketaan vihreällä linjalla, kun kerran aloitettiinkin. Saatoin hieman innostua tehdessäni tätä keittoa. Toisin sanoen työnsin tähän lähes kaiken vihreän, mitä kaapeistani löysin. Enpä olekaan ennen tehnyt ruokaa värikoodilla. Yritin kuitenkin tällä kertaa pitää hieman tolkkua maustamisen suhteen. Tykkään yleensä vahvoista mauista, mutta nyt halusin kokeilla hieman, hmm, sivistyneempää maustamista.

Koska keitto on itsessään suhteellisen lempeän makuinen, voi sen kaveriksi huoletta laittaa voimakkaamman makuisia höysteitä. Esimerkiksi voimakkaat juustot sopivat hyvin tämän kanssa. Ja koska olen kuorruttanut kaiken viime aikoina parmesaanilla, niin tein keitolle kaveriksi parmesaanikuorrutteisia vihreitä papuja. Vihreät jutut ovat itseasiassa aika maukkaita.

Lehtikaali-pinaattikeitto (4-6 annosta)

nokare voita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
1 sellerinvarsi
150 g lehtikaalia
150 g (pakaste)pinaattia

8 dl kasvislientä

1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
valkopippuria
ripaus cayennepippuria
1 rkl hunajaa
(suolaa)

2 dl kermaa

Lisäksi:
vihreitä pitkiä papuja
parmesaania tai muuta voimakasta juustoa
muutama vihreä oliivi
tuoretta leipää

Paista sipuleita ja valkosipuleita voissa kattilassa. Lisää pilkottu paprika ja selleri. Poista lehtikaalista keskiruoto ja pilko suikaleiksi. Lisää kaali ja pinaatti. Pyörittele hetki. Loraus oliiviöljyä ei ole pahitteeksi tässä välissä. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

Tee tässä välissä pavut. Levitä pavut paiston kestävälle lautaselle, raasta päälle parmesaania ja tökkää uuniin 175 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Pyöräytä sörsseli blenderissä tai näytä sille sauvasekoitinta. Lisää kerma ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia. Laita lautasella keiton päälle pavut ja oliivit. Eikä lisäparmesaanistakaan haittaa ole. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti