maanantai 8. lokakuuta 2012

Kanaa ja papuja

Ajattelin jatkaa hyväksi havaitulla linjalla ja täytellä menemään. Tänään survoin kanaan aurinkokuivattua tomaattia ja muita höysteitä. Oli tarkoitus tehdä jotain kevyttä, mutta ilmeisesti minun käsitykseni kevyestä on sellainen, että paistetaan asioita rasvassa ja laitetaan päälle paljon parmesaania. Unohtamatta niitä öljyyn säilöttyjä aineksia.
 

 
 
 
Täytetty kanafile (4 annosta)
 
4 kanafilettä
suolaa
pippuria
punasipuli
 
1 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
valkosipulinkynsi tai pari
parmesaania
 
Esipaista sipulia ja kanafileitä öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Älä paista kypsäksi asti. Pilko aurinkokuivattu tomaatti ja valkosipulinkynnet. Tee fileisiin viiltoja ja survo aurinkokuivattua tomaattia, paistettua sipulia ja valkosipulia viiltoihin. Voitele uunivuoka ja töräytä kanat vuokaan. Raasta päälle parmesaania. Paista uunissa noin 20 minuuttia 200 asteessa.
 
Papuinen lisukesalaatti (2 annosta)
 
kourallinen vihreitä pitkiä papuja
1 paprika
 
2 tomaattia
1/2 punasipuli
muutama oliivi viipaleina
1 tl kapriksia
persiljaa
timjamia
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria
 
Pilko paprika ja paista öljyssä pannulla papujen kanssa, kunnes pehmenevät hieman. Lisää pannulle myös hieman hunajaa, suolaa ja pippuria. Lohko tällä välin tomaatti ja sipuli. Sekoita oliiviöljyyn mausteet ja heitä tomaatit, sipuli, oliivit ja kaprikset sekaan. Sekoita. Anna paprikan ja papujen jäähtyä ja asettele kaikki lautaselle. Raasta vielä varulta hieman parmesaania päälle. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi kanalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti