maanantai 3. kesäkuuta 2013

Maailman helpoimmat aamiaisleipäset

Tämä resepti on vissiin pyörinyt pitkäänkin karppifoorumeilla, mutta koska itse en moista kovin vakavissani harrasta, niin törmäsin tähän vasta pari viikkoa sitten. Käytännössä olen elänyt näillä sen jälkeen. En olisi uskonut, että joskus koittaa aika, jolloin leivon joka aamu arkena leipäsiä ennen töihin lähtöä. Ihan järkyttävän hieno löydös, en minä muuta osaa sanoa. Lisäksi näitä voi muunnella oman mielen mukaan juuri sellaisiksi kuin haluaa. Lisää vähän oliiveja, sipulia, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä... ei voi epäonnistua.

Niin ja tosiaan, näissä on proteiinia, mutta ei juurikaan hiilareita eikä ollenkaan gluteenia. Pitävät nälän todella hyvin. Miksi minulle ei ole koskaan ennen kerrottu näistä? Lisäksi näiden tekemisessä aktiivinen työaika on noin 2 minuuttia ja vaikein osa onkin odottaa, että ne saa ne pois uunista.



Maailman helpoimmat juustoleipäset (6 kpl)

2 munaa
1,5 dl mantelijauhoa
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta

(aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, yrttejä, sipulia, valkosipulia...)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä leivinpaperille tasaisiksi lätyiksi. Paista n. 10 minuuttia 225 asteessa. Kannattaa mieluummin jättää vähän vaaleammiksi kuin paistaa liikaa, ettei mehevyys kärsi. Nauti lämpimänä haluamasi höysteiden kera.

1 kommentti: