torstai 20. syyskuuta 2012

Batskuranut ja dippadai

Juu, tiedän, otsikko on todella ärsyttävä ja olen siitä hyvin ylpeä! Minun on pitänyt tehdä bataattiranskalaisia jo pitkään, mutta näemmä piti elää 24-vuotiaaksi, että tämänkin sai aikaiseksi. Bataattiranskalaiset ovat huomattavasti ytelämpiä perunaisiin sukulaisiinsa verrattuna ja sen vuoksi piti saada jotain raikasta kaveriksi. Jäi vähän proteiiniköyhäksi tämä sapuska, mutta annettakoon se nyt anteeksi. Kelpo napostelueväästä nämä menivät poistiekseen.
 
Ja muuten, silloin, kun ei osaa päättää, kumpaa ottaisi, pitää ottaa kumpaakin. En osannut päättää tänään, teenkö aurajuusto- vai valkosipulidippiä, joten tein molempia. Välillä voi olla vähän ahne.


 
 
 
Bataattiranskalaiset (2 annosta)
 
1 keskikokoinen bataatti
reilu loraus öljyä
suolaa
mausteita (itse käytin paprikaa, cayennea, timjamia, basilikaa ja valkopippuria)
 
Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Pilko bataatti putkuloiksi (pyri tekemään mahdollisimman samankokoisia, jotta paistuvat tasaisesti). Uita bataattiputkulat mausteöljyssä. Levittele leivinpaperille ja tyrkkää uuniin 175-200 asteeseen 20-30 minuutiksi. Tarjoile dipin ja tuoreiden vihannesten kanssa
 
 
Aurajuustodippi
 
1 dl kermaviiliä
aurajuustoa murusteltuna
mustapippuria
 
Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
 
 
Valkosipuli-yrttidippi
 
1 dl kermaviiliä
1 pieni valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
timjamia
basilikaa
oreganoa
 
Pilko valkosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Laita maustumaan jääkaappiin.

1 kommentti: