sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Curry, my love!

Rakastan currya. Tai ainakin makunystyräni himoitsevat sitä suunnattomasti. Minusta on ihan loogista laittaa currykastiketta muunmuassa paahtopaistin päälle, vaikka työkaverini sille vähän naureskelivatkin joskus. Teen muutenkin välillä hämmentäviä ruokayhdistelmiä, mutta toisaalta, kukapa ei tekisi? Jos haluan pursottaa sinappia raa'an porkkanan päälle, kuten makkaralle konsanaan, niin sitten teen niin.

Kävin taas loisimassa vanhempieni luona ja currya oli saatava jossain muodossa. Olisin halunnut myös lanttua, mutta odotelkoon nyt vuoroaan vielä. Tarkoitus oli tehdä kanapullia, mutta sattumusten kautta sain aikaiseksi, hmmm, kananappuloita. Kaupasta ei löytynyt broilerinjauhelihaa, joten pistin isän jauhamaan kanasuikaleet perintölihamyllyllä. On muuten hieno vehje se lihamylly! Äiti pyöräytti puolestaan kukkakaalimuusin ja kananappuloiden kaveriksi tehtiin currymajoneesia. Vaikka lopputulos ei vastannutkaan alkuperäistä suunnitelmaa, totesimme yhteistuumin, että tätähän voisi tehdä useammin. Jopa perheen nuorimmainen, armas pikkuveikkani, totesi, että "ei tämä kauhean pahaa ole".




Kananappulat (4 annosta)

1 sipuli
700 g kanaa (jauhelihan muodossa kenties helpoin, mikäli ei jostain tuntemattomasta syystä omista lihamyllyä)
suolaa
currya
pippuria
2 valkuaista

Sekoita mausteet valkuaisen sekaan, pilko sipuli ja sekoita koko hässäkkä kanan kanssa tasaiseksi massaksi. Paista pannulla pieniä pihvejä.

Currymajoneesi

2 keltuaista
5 dl rypsiöljyä
currya
ripaus kurkumaa
valkopippuria
suolaa
1 rkl sitruunamehua/viinietikkaa
1 tl vettä

Sekoita öljy keltuaisten joukkoon hitaasti ohuena nauhana samalla sähkövatkaimella vatkaten, jottei seos juoksetu. Lisää mausteet ja sitruunamehu sekä vesi. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Kukkakaalimuusi (4 annosta)

2 pienehköä kukkakaalia
voita
sulatejuustoa/aurajuustoa
suolaa
mustapippuria

Keitä kukkakaalit kypsiksi ja valuta hyvin. Soseuta. Lisää voita ja haluamaasi höystettä sen verran, että rakenteesta tulee sopivan muusimainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti