keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Vihreitä sipsejä

Lehtikaali on vissiin kovasti trendikäs raaka-aine, joten pakkohan sitä oli itsekin hankkia. Myönnettävä on, että ennen tätä syksyä en edes tiennyt moisesta vihreästä kurttukaalista. Niin, noloa. No, tein siitä sipsejä näin aluksi, kuinkas muutenkaan. Lehtikaali on kuulemma ihan himpuran terveellistä, joten ettei aivan naurettavaksi terveyshössötykseksi menisi, niin pistin osaan parmesaania. Tuota lempikuorrutettani.

En olisi ikimaailmassa uskonut, että näistä tulisi hyviä. Aikomukseni oli todistaa, että menevät samaan kategoriaan gojimarjojen ja spirulinalevän kanssa. Aina välillä on hyvä huomata olevansa väärässä. Rakenne ja maku ovat hyvin sipsimäiset. Nämähän rouskuu paremmin kuin normisipsit! Mausteita vaihtamalla näistä saa varmasti kaikenlaista jännää aikaiseksi. Niin ja karppityypitkin voivat syödä näitä sipsejä. Ja kaalivihaajillekin tiedoksi, että lehtikaali ei maistu ainakaan paistettuna yhtään kaalilta. Juu, kyllä näitä on tehtävä jatkossakin.


Tuore lehtikaali. Valmiit söin ennen kuin tajusin kuvaushommat. Sori!


Lehtikaalisipsit (1-2 annosta)

3 lehteä lehtikaalia
½ dl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
paprikajauhetta/sipulijauhetta/valkosipulijauhetta/pesupulveria (no ok, viimeistä ei ehkä kannata käyttää, mutta melkein mitä tahansa muuta, mitä mieleen juolahtaa. En muuten ota vastuuta, jos joku syö tämän innoittamana pesupulveria! Älkää siis syökö, se ei ole ruokaa.)
parmesaania

Pese ja kuivaa kaalinlehdet. Leikkaa keskiruoto pois ja pilko sopivankokoisiksi suupaloiksi. Sekoita öljy ja mausteet. Uita lehtikaalit mausteöljyssä. Raasta halutessasi parmesaania päälle. Paista uunissa n. 6-9 minuuttia 175 asteessa. Vahdi, koska palavat helposti. Kypsyessään alkaa rusehtua reunoilta. Nauti ja ihmettele, miten epäterveelliseltä ne maistuvat.

3 kommenttia:

  1. Nyt kyllä perkule otan ja teen näitä, kun kaikki kehuu ja sinäkin. Uuni jo lämpenee.

    VastaaPoista
  2. Olivatpa muuten hyviä! Liioittelin suolan kanssa, mutta ensi kerralla kevennän kättä. Mitkä mahdollisuudet näissä! Kiitoksia ohjeesta.

    VastaaPoista