tiistai 21. elokuuta 2012

Millaisena tahdot paprikasi? Kypsänä?

Jos pitäisi nimetä yksi ruoka, joka kuvaisi tätä kesää, niin se olisi täytetyt paprikat. Olen tehnyt niitä paljon. Olen täyttänyt paprikoita mennen tullen millä sattuu ja kertaakaan ei ole tullut huonoa. Itselleni täytetyt paprikat ovat arkiruokaa, koska ne ovat helppoja valmistaa ja muuntuvat moneksi. Lisäksi tähän aikaan vuodesta paprikat ovat parhaimmillaan ja edullisiakin. Yksinkertaisimmillaan paprikat eivät tarvitse höysteeksi muuta kuin vähän sipulia, tomaattia, oliiviöljyä ja mausteita. Viimeksi tein kanalla, riisillä ja fetalla täytettyjä paprikoita. Käytin sitä oikeaa fetaa, en niitä mauttomia kumikuutioita. Oikean fetan tunnistaa siitä, että paketissa lukee FETA. Yllättävää, eikö?

Huomasin, että on todella vaikeaa arvioida, kuinka paljon mausteita tulee viskottua keitoksiin. Olen aina ollut hyvin suurpiirteinen kokki ja syön puolet ruuasta jo tekovaiheessa - pitäähän minun tietää, milloin mausteita on tarpeeksi! Yleensä tämä tapa toimii. Toisinaan lopputulos on vähän mitä on. Sitten on vielä niitä kertoja, jolloin tulee pölläytettyä cayennepippurijauheet ilmoille ja jostain pirun syystä vedettyä happea voimakkaasti nenän kautta samaan aikaan. En suosittele kokeilemaan. Se itkettää.




Feta-kanapaprikat (4 annosta)

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
4 paprikaa
3 dl riisiä
300 g maustamattomia broilerisuikaleita
paketillinen fetaa
2 tuoretta tomaattia

1 tl suolaa
1 tl korianteria
1 rkl currya
1 tl paprikajauhetta (juujuu, täytettyihin paprikoihin paprikajauhetta! Ihan loogista on tämä.)
2 tl mustapippuria
cayennepippuria mielen mukaan
1 rkl hunajaa
1-2 dl kermaa
juustoraastetta

Laitahan riisilöiset kiehumaan ihan ensimmäiseksi. On tylsää odotella niiden keittymistä. Silppua sipuli ja valkosipuli ja heitä pannulle voin sekaan ruskistumaan. Pilko tomaatti ja halkaise paprikat, poista paprikoista sisukset ja halutessasi kanta. (Itse jätän kannan paikoilleen ja poistan vasta syömisvaiheessa). Lisää ruskistuneiden sipuleiden sekaan broilerisuikaleet.

Broilerin ollessa kypsä, lisää pilkotut tomaatit ja mausteet. Lisää sekaan kerma ja reiluhkot fetakuutiot. Anna muhinoitua tovi. Eiköhän se riisikin ole tässä vaiheessa jo kypsää ja voitkin heittää sen vielä muhennuksen sekaan. Maistele, mutustele ja lisää mausteita, mikäli koet sen tarpeelliseksi. Anna muhennuksen hautua vielä hetki. Voit myös kokeilla cayennetemppua tässä vaiheessa, jos olet seikkailunhaluinen.


Täytä paprikat ja laita reilu kasa juustoraastetta puolikkaiden päälle. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes juusto on ottanut vähän väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti