maanantai 27. elokuuta 2012

Omenoita, omenoita

Omenatkin ovat näemmä hiljalleen syömäkelpoisia, joten ei muuta kuin omenavarkaisiin! Itse olen nössö, joten pyysin kiltisti ja sain säkillisen omppuja vanhemmiltani. Teen harvoin jälkiruokia, mutta omenahyve on aina vaan niin hyvää, että olisi ollut silkkaa typeryyttä jättää se väliin. Käytin kuitenkin tällä kertaa kaurahiutaleiden sijasta mantelilastuja.






Manteliomenahyve (2-4 annosta, ahmattiasteesta riippuen)

4-6 omenaa
2 dl mantelilastuja
75 g voita
1 dl sokeria
1 tl kanelia

Poista siemenkodat ja lohko omenat. Levittele nätisti voidellun vuoan pohjalle. Sulata voi kattilassa ja heitä sekaan mantelilastut, sokeri ja kaneli. Pyörittele hetki kattilassa ja kaada seos omenoiden päälle. Paista n. 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes mantelilastut ottavat vähän väriä. Tarjoa vaniljajäätelön, -kastikkeen tai -vaahdon kera.

Vaniljakastike

2-3 dl maitoa (tai kermaa)
1-2 keltuaista
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko

Laita maito lämpiämään kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon sekaan, heitä myös tanko perässä. Anna kiehua n. 5-10 minuuttia. Vaahdota keltuaiset ja sokeri keskenään. Poista vaniljatanko ja kaada kuuma maito keltuaisvaahdon sekaan samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kiehua. Töräytä kastike omenasetin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti