torstai 23. elokuuta 2012

Rapusalaatti

On ihan höpöhöpöä ja huono tekosyy olla tekemättä ruokaa vain itselleen. Sellaistakin lööperiä olen kuullut, että terveellisesti syöminen on hankalaa yksin. Jos se minulta onnistuu, niin eiköhän muiltakin, ja toisekseen syömäseuraa luulisi saavan aina. Pitää olla hieman typerä, jos ei tule valmiiseen pöytään, kun joku kutsuu. Tänään kuitenkin tein ruokaa vain itselleni, yhden annoksen verran. Normaalisti täräytän suurperheen ruokkimisiin tarvittavan määrän apetta syöjien määrästä riippumatta. Ehkä tämä oli poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Vastapainoksi voin popsimiselle voi välillä syödä vähän pehmeitäkin rasvoja. Avokado ja oliiviöljy hoitivat tuon tarpeen tänään. Avokado on herkkua, mutta se on sopivan kypsä noin 20 minuuttia elinkaarestaan. Muulloin se on joko raaka tai ylikypsä. Kauhean hankala kasvis/hedelmä/rehu/mikä ikinä onkaan! Tällä kertaa kävi kuitenkin onnekkaasti ja olin syömäaikeissa juuri sillä hetkellä, kun avokado oli täydellinen.

Niin ja haluan nyt vielä mainostaa, että salaatissa käyttämäni kirsikkatomaatit olivat oman puutarhan satoa. Olen oikein ylpeä viherpeukalointitaidoistani tänä kesänä. Hyvä minä. Älkää silti tuoko minulle lahjaksi viherkasveja, koska tapan ne kuitenkin. Anteeksi äiti, minä kyllä yritin!


Ihan ite kasvatin!


Katkarapu-avokadosalaatti (1 annos)

Kastike:
1 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä (minä käytin turkkilaista)
tilkka kermaa
muutama rengas sipulia/tukko ruohosipulia silppuna
ripaus mustapippuria
ripaus sitruunapippuria
hyppysellinen tilliä
hitusen cayennepippuria
1/4 tl suolaa
50-100 g katkarapuja

salaattia (käytin itse jääsalaattia, huom. jäävuorisalaatti on asia erikseen ja sitä en suosittele kenellekään)
n. 10 cm pätkä kurkkua
1/3 (oranssia) paprikaa
pieni avokado
muutama kirsikkatomaatti
kourallinen rucolaa
sitruunaviipale
loraus oliiviöljyä

Sulata katkaravut veden alla. Sekoita jugurtti ja kerma, lisää joukkoon silputtu sipuli, mausteet ja katkaravut. Tarkista suolapitoisuus. Jätä maustumaan.

Asettele salaatti lautasen pohjalle. Pilko kurkku ja paprika (itse pilkoin pitkittäissuunnassa - pystyi mukavasti dippaamaan kastikkeeseen). Paloittele avokado ja halkaise kirsikkatomaatit. Poista rukolasta ylimääräiset rangat. Asettele mieleiselläsi tavalla. Avokadon tummumista voi yrittää estää sivelemällä sitruunamehua avokadon päälle. Lorauta salaattiin oliiviöljyä ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti