perjantai 24. elokuuta 2012

Huijaushelppo lohikastike

Tänään tein lohikastiketta kylmäsavulohesta, riisikasvishöystöä ja paistettuja bataatteja. Lohikastike on niin helppo, että tuntuu melkein huijaamiselta. Itseasiassa tämän reseptin äiti lienee jossain yläasteen kotitaloustunneilla. Meinasin tehdä vielä pienen salaatin kylkeen, mutta tuore kotimainen omena tuntui paremmalta vaihtoehdolta salaatille. Se sopikin mukavasti lohen kanssa.

Jos en ole vielä kertonut, niin hyvin harvoin suunnittelen etukäteen, mitä ruokaa milloinkin teen. Yleensä vain raavin jotain kasaan niistä aineksista, mitä kaapeista löytyy ja tämän vuoksi samalla viikolla kokkaillessa samat raaka-aineet saattavat toistua peräkkäisissä sapuskoissa. Ehkä vielä joskus ryhdyn suunnitelmallisemmaksi tässäkin. En kuitenkaan vielä tänään.





Maailman helpoin lohikastike (2 annosta)

150 g kylmäsavulohta
1 sipuli
2 dl kermaa
valkopippuria

Ruskista sipulit, lisää lohi paloiteltuna. Paista pari minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Lisää kerma ja valkopippuri. Anna hautua viitisen minuuttia.

Riisi-kasvislisäkehässäkkä

2 dl riisiä
puolikas paprika
pari porkkanaa
1 sipuli
(tuoretta) timjamia
valkopippuria
kourallinen tuoretta basilikaa

Keitä riisi suolatussa vedessä. Pilko sipuli, porkkanat ja paprika. Paistele voissa timjamin kera, kunnes ovat pehmeitä. Lisää riisi ja valkopippuri. Anna muhinoitua 10 minuuttia. Lisää tuore basilika viimeisenä ja tarjoile lohikastikkeen kera.

Bataattilisäke

bataattikiekkoja mieluinen määrä
voita
valkopippuria

Paista bataattikiekot voissa ja lisää valkopippuria. Nomnom.

2 kommenttia:

  1. Aika hyvä illallisvinkki meillekkin! Taidanpa kipaista kauppaan samantien. Kiitti :)

    VastaaPoista