maanantai 20. elokuuta 2012

Puuroa? Voi kyllä.

Olemme kaikki varmasti lapsena saaneet kuulla, miten hyvä aamiainen puuro on ja kuinka se pitää nälän loitolla. Pitää nälän? Hyvää? Ja höpöhöpö. Vetinen kaurapuuro on kaikkea muuta kuin hyvä aamiainen. Silmäni kuitenkin avautuivat muutama päivä sitten, kun yritin saada jotain aamiaista itselleni. Kaapistani löytyi vain viime vuoden puolella vanhaksi menneitä kaurahiutaleita, kermaa, maitoa ja voita. Sitten muistin ystäväni Katjan kertoneen joskus, että puuro voi olla pannukakkuun verrattava herkku, kuhan laittaa siihen voita ja kermaa. Noh, ei kuin kokeilemaan ja herkkuahan siitä tuli! Eivätkä edes vuoden vanhat kaurahiutaleet pilanneet makunautintoa.
 



  

Näläntappopuuro (2 annosta)

4 dl maitoa
1 dl kermaa
2-3 dl kaurahiutaleita
1 rkl voita
hyppysellinen suolaa

Kuumenna maito ja kerma, lisää joukkoon hiutaleet, voi ja suola. Anna hautua n. 10 minuuttia. Nauti mieleistesi höysteiden kanssa. Itse olen viime päivät suosinut mustikoita, hunajaa ja maitoa. Mutta esimerkiksi omena, vaahterasiirappi ja kaneli toimisivat tämän kanssa myös mainiosti.

2 kommenttia:

  1. Heh. Sun puuros ei kyl ainakaan hoikista :D. Oishan se kiva syödä tota puuroa, joka aamu...mut monen aamun jälkeen näytän ihan kermalta ja voilta :D. Mut on vissisti hyvää!!! Kyl maistus mullekin, mut taidan pysyä peruspuurossa (Jahka Juha menee lokakuun puolessa välissä taas töihin, siihen asti syön leipää ja muita hörtymiä). Meillä kyl on ennemmin 4-viljan puuroo kuin kaurapuuroo sen verran oon vanhempieni tavoista muuttunut. Mun mielestä puuro on hyvää.. tai oikeestaan mä uskon et se on hyvää niin se maistuu paremmalta :D. Toistan vanhempieni "opetuksia/pakotuksia" ja pojatkin syövät aamulla puuronsa jollakin konstilla :D. Katsotaan jaksanko taistella niin kauan kunnes muuttavat kotoa pois :D.
    -Salcie-

    VastaaPoista
  2. Niin, en ehkä itsekään ihan joka aamu tätä söisi, koska toisinaan pitää kiskoa pekonia ja munia! Mutta kokeile ihmeessä, esimerkiksi sunnuntaiaamun puurona. Tai joskus, kun on koko perhe paikalla ja aikaa nauttia yhteisestä aamusta :)

    VastaaPoista